SNC Links:

Vinaora Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Climate change is one of the greatest environmental challenges that we have ever faced. SUNCONTRACT can help a lot.
The energy market is extremely centralised. SUNCONTRACT can decentralize it.

Cene električne energije v SLOVENIJI (podatki ZPS)

Zveza potrošnikov Slovenije je v septembru objavila rezultate raziskave cen električne energije v Sloveniji. Dejansko so cene nekje enakomerno razdeljene, pri nekaterih ponudnikih pa zelo odstopajo. Gibljejo se od 0,055€ brez DDV/kwh pa vse do 0,077€ brez DDV za kwh. Po tej tabeli vidimo da platforma SUNCONTRACT dosega ceno v spodnjem cenovnem rangu, kar je pohvalno da s svojo (trenutno) majhnostjo lahko konkurira večjim »igralcem« na trgu. Seveda je ta cena zajamčena najvišja fiksna cena, katero bo kupec plačeval. V primeru da na tržnici najdete nižjo ceno in se odločite za nakup, se v tem primeru cena lahko tudi spusti konkretno pod najvišjo garantirano ceno, ki je postavljena na 0,059€ brez DDV / kwh.

 

1

V času pisanja članka je bila na tržnici v ponudbi tudi cena 0,058€ brez DDV/ kwh, kar se skoraj približa najnižji ceni v tabeli dobaviteljev. V preteklih mesecih smo na prodajnih nalogih videli tudi občutno nižje cene. Seveda pa lahko z individualnimi dogovori lahko dosežemo še boljšo ceno. Seveda pa ti podatki niso javni in so stvar dogovora med proizvajalcem in kupcem. 

2
V primeru padanja cen na borzah in povečanju ponudbe na tržnici, pa se lahko cena v prihodnosti še dodatno spusti. Cene na tržnici navzdol niso omejene in zato gibanje cen na borzah lahko vpliva le na nižje cene na zgornjo mejo pač ne. Pri vseh ostalih ponudnikih so podpisane cene fiksne za vsaj 12 mesecev. V primeru da cene na borzah padajo, se kupcem cene ne spremenijo.

Seveda lahko na tržnici objavite svojo ponudbo. In kaj hitro se lahko zgodi, da se najde nekdo, ki vam bo z veseljem po vaši ponudbi, prodal svojo energijo. Seveda če so cene realne in ne prenizke.

Trenutno so ponujene cene 0,01€ do 0,02€ nižje od zahtevanih.

345678

V prihodnosti, ko se bo količina kupcev in proizvajalcev na tržnici povečevala, se bodo cene sigurno približale najnižjim in se občasno tudi spustile pod to mejo.

Seveda pa ne smemo pozabiti da glavna prednost SUNCONTRACT tržnice ni samo cena, ampak tudi spodbujanje rabe obnovljivih virov, p2p direktnega trgovanja z električno energijo ter sprotnega spremljanja porabe. Vedeti je potrebno, da je najbolj čista energija tista energija, katere ne porabimo.

V današnjih časih pa v vseh panogah spodbujajo čim večjo potrošnjo, vendar pa se je potrebno zavedati, da v primeru rabe električne energije največ naredimo za naše okolje, ko izklopimo kakšen nepotreben aparat in s tem prihranimo kakšno kwh.

Z S SUNCONTRACT platformo imamo vpogled v našo porabo. In to ne samo skozi znesek na položnici, ampak tudi z grafi na spletni platformi.

 

REGISTRACIJA NA PLATFORMI: KLIK 

 

 Članek je bil napisan na osnovi podatkov, ki so v času pisanja javno dostopni na tržnici, vsekakor pa so se cene, ki so bile v zadnjem letu tudi nižje, že zaprle in niso več vidne na tržnici , zato domnevamo, da je povprečna cena še nižja, kot je trenutno prikazano. Vendar pa v to ne moremo biti prepričani.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline