SNC Links:

Vinaora Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Climate change is one of the greatest environmental challenges that we have ever faced. SUNCONTRACT can help a lot.
The energy market is extremely centralised. SUNCONTRACT can decentralize it.

ŠEST RAZLOGOV, ZAKAJ JE PRIHODNOST ZELENA-SLO

Tehnologija in zeleno okolje se pogosto lahko zdita dve nasprotujoči stvari. S povečanjem tehnološke odvisnosti povečujemo tudi vpliv na okolje. Ampak to bi se lahko spremenilo. V prihodnosti bo tehnologija varovala in zmanjševala vpliv le te.

 

Zajemanje ogljika

Eden od glavnih vzrokov podnebnih sprememb je količina CO2, ki ga izpustimo v ozračje. Avtomobili, letala in proizvodnja izpustijo ogromne količine CO2 v ozračje. Naša tehnologija uničuje naše okolje. To se lahko v prihodnosti spremeni. Znanstveniki in inženirji se osredotočajo na pomembno nalogo, da povrnejo škodo, ki smo jo naredili v atmosferi. Tehnologija zajemanja ogljika, nam omogoča odstranjevanje CO2 neposredno iz zraka. Ta tehnologija je vedno cenejša in velike korporacije, kot je Chevron, vlagajo vanjo ogromne količine denarja. Samo vprašanje časa je kdaj bi lahko to prišlo v širšo uporabo.

63ce1aa8 98fa 11e9 98b9 e38c177b152f

 

 

Recikliranje električnih aparatov je vse bolj množično

Posledica množične proizvodnje električnih aparatov so povečanje emisij CO2, izčrpavanje virov in potreba po velikih odlagališčih starih naprav. Recikliranje nam omogoča, da zmanjšamo vse te »posledice«. Z recikliranjem velikih naprav se materiali ponovno uporabijo. Prav tako poenostavlja postopek izdelave in preprečuje, da bi šli na odlagališče. Takih elementov ne moremo reciklirati sami. Na srečo pa so te storitve postale zanimive nekaterim podjetjem, katera že kujejo velike dobičke z reciklažo. Kar nekaj velikih podjetji pogosto odpelje in reciklira stare aparate, ko dostavijo nove.

Recycle More or Better blog pic 555x375 555x300

 

Tehnologija nas naredi bolj učinkovite

Internet je izboljšal našo komunikacijo. Zdaj se lahko pogovarjamo s komer koli, kjer koli in kadar koli. To omogoča globalna poslovna srečanja prek spleta, namesto da bi vodstveni delavci leteli po vsem svetu. Elektronska pošta in videokonference so omogočile delo na daljavo. To zmanjšuje potrebo po migracijah z letali, avtomobili,…, zmanjšuje onesnaženost in potrebo po več avtomobilih. Internet nam je omogočil zbiranje večje količine podatkov in tako lahko te podatke uporabimo za izboljšanje naših proizvodnih procesov.

green internet blog

 

 

Če ni vzdržen, ni tržen

Podnebje in okolje sta prednostna naloga mladih. Vse več potrošnikov kot kdaj koli prej, želi vedeti veliko o trajnosti in možnosti recikliranja izdelkov, ki jih kupujejo. Vprašanja, kot so plastika za enkratno uporabo, so postala pomembna za ljudi. Blagovne znamke se morajo odzvati in ponuditi trajnostne izdelke, da ostanejo pomembni in tržno zanimivi.

image1170x530cropped.jpg

 

Zelena energija

Naša odvisnost od fosilnih goriv je povzročila podnebne spremembe. Pridobivanje premoga in nafte je povzročilo ogromne stroške. Ne samo finančne, temveč tudi v obliki slabega vpliva na okolje. To bo kmalu stvar preteklosti. Tu je revolucija zelene energije. V letu 2017 je kombinacija obnovljive energije v Evropi predstavljala 18% vse proizvedene energije do leta 2020 je cilj 20% . Samo vetrna energija bi lahko do leta 2030 proizvedla 30-40% energije Evropske unije. Tehnologija zelene energije je iz leta v leto cenejša in učinkovitejša. Vsako leto EU skuša vpeljati nove in nove tehnologije in postavljati smernice za prihodnost. Vse temelji na obnovljivih virih in poizkuša umakniti »umazano« energijo na stranski tir. P2P trgovanje z električno energijo je le en korak v pravo smer. Saj ob padanju cen izgradnje sončnih, hidro in vetrnih elektrarn, le te prihajajo tudi v široko domačo uporabno. Seveda pa ob prodaji energije in vseh novih tehnologijah ne potrebujemo vmesnih členov, ki kopičijo dobičke, zmanjšujejo pa prihodke proizvajalcem zelene energije. SUNCONTRACT je rešitev za P2P trgovanje in je v preteklosti že prejel potrditev s strani EU, da delajo v pravi smeri in pomagajo sestavljati mozaik Evropskega energetskega akcijskega načrta.

prenos

 

Zelene inovacije

Zeleno razmišljanje je zadnje čase vse bolj popularno. Največji in najbogatejši »možje« si prizadevajo za ustvarjanje nove zelene tehnologije. Velike korporacije iščejo svoj prostor na tem področju in vlagajo velike količine denarja v razvoj novih zelenih tehnologij. Ves čas odkrivajo učinkovitejše načine zajemanja vetrne in sončne energije. Z široko potrošnjo sončnih in vetrnih elektrarn se je v zadnjih letih cena krepko spustila in dandanes si lahko že vsako povprečno gospodinjstvo v EU privošči samooskrbno elektrarno. Električni avtomobili postajajo vse bolj priljubljeni in električna letala so prav tako že realnost.

 

Seveda pa se je potrebno zavedati, da je do popolne zelene prihodnosti še zelo daleč. Treba je vedeti, da je vsak posameznik pomemben pri reševanju tega problema. Največjo vlogo pri vsem skupaj pa imajo države, njihovi voditelji ter velike korporacije,  katerih vodilo mora biti na prvem mestu skrb za okolje in zdravje svojih strank, državljanov in ne samo neskončno kopičenje dobičkov. Seveda pa se velikokrat tega zavedamo posamezniki, voditelji in velika podjetja pa samo stremijo večji in bolj umazani potrošnji. Recikliranje in zeleno razmišljanje pa premikajo daleč v prihodnost.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline