SNC Links:

Vinaora Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Climate change is one of the greatest environmental challenges that we have ever faced. SUNCONTRACT can help a lot.
The energy market is extremely centralised. SUNCONTRACT can decentralize it.

Vlada bo v OZN predstavila slovensko rabo tehnologije verižnih blokov- (SLO)

V okviru foruma OZN o trajnostnem razvoju bosta predstavnika slovenske vlade in SunContracta predstavila uporabo tehnologije verižnih blokov pri nas.

Forum Organizacije združenih narodov (OZN) o doseganju ciljev trajnostnega razvoja se začne danes in bo trajal do 18. julija. Tema foruma je preoblikovanje v trajnostno družbo, govorili pa bodo o doseganju šestih ciljev OZN za trajnostni razvoj. 

Rezultat iskanja slik za suncontract


V sredo bosta nastopila tudi predstavnika Slovenije: državni sekretar Tadej Slapnik in izvršni direktor SunContracta Gregor Novak.

Govorila bosta na  dogodku, ki bo namenjen uporabi tehnologije verižnih blokov pri preoblikovanju v trajnostno družbo.  Platforma SunContract je namenjena trgovanju z električno energijo brez posrednikov. Zagnana je bila aprila, ko so jo odprli za dobrih sto strank. G. Novak bo v New Yorku predstavil platformo kot primer dobre prakse pri uporabi tehnologije verižnih blokov.

 


Platforma in trajnostni razvoj. Med drugim podpira razvoj samozadostnih energetskih skupnosti in pametnih vasi in povezuje malega proizvajalca električne energije z malim, a aktivnim potrošnikom, pojasnjujejo v SunContractu. SunContract so začeli razvijati leta 2015, lani julija so z izdajo kriptožetonovzbrali približno dva milijona dolarjev. Sprva so dobili približno tri tisoč podpornikov, nekateri so kasneje kupili sončno elektrarno, nekateri pa prek platforme trgujejo z elektriko. Za zdaj trgujejo s sončno energijo, prihodnje leto pa načrtujejo tudi trgovaje z energijo iz hidroelektrarn, kogeneracij, elektrarn na biomaso in vetrnih elektrarn. Kupcem elektrike bodo omogočili, da izberejo ponudnika glede na njegovo lokacijo in vrsto elektrarne. Predkratkim se energija lahko že plačuje tudi v €, saj je so na platformi omogočena nakazila SEPA.

Platforma je edina rešitev, ki lahko podpre izvajanje Direktive o obnovljivih virih glede samooskrbnih energetskih skupnosti na lokalni in državni ravni, so še zatrdili v SunContractu.

Vir: https://oe.finance.si

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline