SLO

Cene električne energije v SLOVENIJI (podatki ZPS)

Zveza potrošnikov Slovenije je v septembru objavila rezultate raziskave cen električne energije v Sloveniji. Dejansko so cene nekje enakomerno razdeljene, pri nekaterih ponudnikih pa zelo odstopajo. Gibljejo se od 0,055€ brez DDV/kwh pa vse do 0,077€ brez DDV za kwh. Po tej tabeli vidimo da platforma SUNCONTRACT dosega ceno v spodnjem cenovnem rangu, kar je pohvalno da s svojo (trenutno) majhnostjo lahko konkurira večjim »igralcem« na trgu. Seveda je ta cena zajamčena najvišja fiksna cena, katero bo kupec plačeval. V primeru da na tržnici najdete nižjo ceno in se odločite za nakup, se v tem primeru cena lahko tudi spusti konkretno pod najvišjo garantirano ceno, ki je postavljena na 0,059€ brez DDV / kwh.

SLO: Q/A ob prehodu na dobavitelja SONCE

V preteklosti so se na določenih forumih, socialnih omrežjih pojavila vprašanja, katera se nanašajo na zamenjavo dobavitelja in odjemalca proizvodene energije iz lastnih elektrarn.
Spodaj je odgovorjenih nekaj najbolj osnovnih vprašanj. V primeru da imate še kakšno vprašanje se lahko pridružite SLOVENSKI telegram skupini ali pošljete elektrosnsko pošto na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in z veseljem Vam bomo pomagali. 

ŠEST RAZLOGOV, ZAKAJ JE PRIHODNOST ZELENA-SLO

Tehnologija in zeleno okolje se pogosto lahko zdita dve nasprotujoči stvari. S povečanjem tehnološke odvisnosti povečujemo tudi vpliv na okolje. Ampak to bi se lahko spremenilo. V prihodnosti bo tehnologija varovala in zmanjševala vpliv le te.

SunContract platforma prinaša novost na energetski trg

 

Z žetoni SNC tudi do nove sončne elektrarne

 safe image 1

SunContract, energetska tržnica, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov ali blockchaina, je do konca lanskega leta sklenila za milijon evrov pogodb na področju nakupa in prodaje električne energije. V lanskem letu je realizirala za več sto tisoč evrov naročil za izdelavo sončnih elektrarn in toplotnih črpalk. Žetoni SNC, s katerimi uporabniki trgujejo na platformi, so tako unovčljivi tudi za investicije v energetsko infrastrukturo.

Page 1 of 2